Architect Designs an Incredible Futuristic House Hanging on the Cliffside That Can Accommodate an Intergenerational Family

As we are embracing modern life, everything around us becomes more futuristic, including here the houses we live in. Architectural designer Milad Eshtiyaghi amazed us with one of his cliff house designs. This amazing mountain house he designed is set to take place in Vancouver, British Columbia.

Eshtiyaghi created this luxurious residence on the beautiful mountainside without damaging the existing trees on the chosen site. He shapes the building to look like stacked boxes horizontally and vertically. One of the most amazing features it’s the amazing “C” shape that stands high up from the cliff.

miladeshtiyaghi

The house fits the needs of an intergenerational family. As the artist describes it, there are two levels. The lower level, or “the son’s house” and the upper level “the father’s house.” In the lower level, the son would be able to accommodate his partner and kids, while his parents live up in the mountains. The house offers privacy on both levels, but there’s an additional space for recreational activities for the extended family.

As amazing as every corner of this house is, that’s nothing when you compare it with the view that this cliff offers. Floor-to-ceiling glass panels allow people to observe the breathtaking landscape. Another incredible feature is that these glass panels open up to let the fresh mountain air inside, or can even be used as a porch.

More Info: Website | Instagram | Facebook | LinkedIn

miladeshtiyaghi

The mountain house was designed in 2019.

miladeshtiyaghi

Imagined for Vancouver, British Columbia, the Mountain House is a stunning contemporary home for cliffside living.

miladeshtiyaghi

The designer uses a series of boxes that are stacked vertically or horizontally.

miladeshtiyaghi

These rows can weave around the trees and leave beautiful informal courtyards in between.

miladeshtiyaghi

The design of the house is organized to suit the needs of an intergenerational family.

miladeshtiyaghi

Eshtiyaghi calls the lower level “the son’s house” and the upper level “the father’s house.” 

miladeshtiyaghi

The house offers privacy in both levels, and there’s an additional space for recreational activities for the extended family.

miladeshtiyaghi

One of the most daring configurations of this system is the vertical stack that makes a “C” shape extending from the cliff.

miladeshtiyaghi

Check here a video of the exterior of house:

Related articles:

‘Casa Brutale’ Overlooking the Aegean Sea Portrays the Concept of Living in the Edge

15 Of The Most Breathtaking And Exotic Houses Around The World

10 Astounding Homes That Are Completely Hidden From Public View

A Farmer Reconstructs a Spiral Ramp to His Barn That Took Him 7 Years to Build

A lot of people tend to create things with the technology that existed a long time ago even though the modern world has developed so much. However, this man in Norway has managed to reconstruct a barn in the style of 1885 and it took him a total of seven years to take care of it. Getting it reconstructed of the grassy ramp with a lot of struggle but determination

The person who started doing this is Lars Petter Olsen Valldal, he is not only a farmer but also a lover of design who went bog to customize his barn. He used various methods to make his barn decent and not lose its 1800 appearance. All the work was done by hand. Sometimes he would use his hands to transport the rock other times he would use a custom build sled to carry the larger pieces

1. Olsen Valldal, has managed to reconstruct a barn in the style of 1885 and it took him a total of seven years to take care of it.

Oddleiv Apneseth

Olsen Valldal even designed and constructed a crane device to lift heavy pieces into place. While he was constructing all the barns. His wife took care of the agricultural side. A work team that produced and increased the farm’s productivity. He also took care of optimizing irrigation, by creating a machine to help to spread the manure.

All this hard work has paid because the barn looks very unique and lovely to live in. Hence, it gained the attention it deserved when his work was published in a 2014 book about Norway’s historic barns

2. He even designed and constructed a crane device to lift heavy pieces into place.

Oddleiv Apneseth

3.

BestNorwegian

Related Articles:

‘The Madman and the Cathedral’- the Story of a Man Inspired by Faith That Build an Entire Cathedral by Himself

6 Digitally Reconstructed Asian Castles Bring Back a Reflection of the Past Into Today’s Modern World

Superfan of ‘The Lord Of The Rings’ Built His Own Real-Life Hobbit House




    Pin It on Pinterest